Quadres amb doble cara

Al llarg de la història de l’art, els artistes han jugat amb les il·lusions òptiques per a enganyar els espectadors amb composicions complexes i al·lucinants. L’artista autodidacta Sergi Cadenas adopta un enfocament únic i completament modern d’aquesta tradició mil·lenària mitjançant la creació de pintures amb imatges duals; les peces es transformen quan et mous d’un costat a un altre.

En una de les seues obres, el rostre d’una dona envelleix diversos anys quan es fan alguns passos en sentit contrari. En un altre, els penetrants ulls blaus d’una xiqueta es transformen en els ulls negres d’un xiquet xicotet.

Encara que Cadenes no va començar la seua carrera com a artista fins al cap de que va complir 30, la seua curiositat i experimentació ho van portar ràpidament a desenvolupar la seua pròpia tècnica. Inspirat per les imatges que havia vist en les targetes col·leccionables quan era xiquet, a l’artista se li va ocórrer la idea d’imitar aqueix efecte en les seues pintures a l’oli. Usant una mànega pastissera destinada a decorar pastissos, l’artista crea crestes verticals en el llenç per a proporcionar un relleu sobre el qual pot pintar dues imatges separades.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *